Omlouvám se všem zákazníkům, nepracuji ze zdravotních důvodů.

Je šetrná manuální terapie, kterou se mohou léčit onemocnění a obtíže spojené s pohybovým aparátem. Její pomocí jsou klouby a obratle bezpečně a přesně uváděny zpět do svých původních správných poloh.

Celá metoda se provádí za aktivní účasti klienta, tímto ji činí bezpečnou. Hlavními znaky je jednoduchost, bezpečnost (šetrnost) a účinnost. Dornova metoda je čím dál víc atraktivnější a vyhledávanější. Působením této metody dochází k uvolňování blokád a bolesti v problematických partiích (okolí páteře, kyčelního kloubu, kolena, kotníku, ramene, loktu, zlepšuje rozsah ramenního kloubu). Napomáhá k léčbě skoliózy, vyrovnává rozdílnou délku dolních končetin, přispívá tím k zlepšení celkové statiky těla.

Za otce Dornovy metody je považován Dieter Dorn, dřevorubec z městečka Lautrech Allgau, Německo. Ve svých 35 letech ho postihl úraz páteře a od úporných bolestí mu pomohl místní sedlák. Dieter Dorn byl jeho schopnostmi natolik ohromen, že sám chtěl se tyto dovednosti naučit, než ale se tak stalo, sedlák zemřel. Tím byl Dorn odkázán na svou intuici a metodu neustále rozvíjel, byl překvapen obrovskou úspěšností. Úspěšnost této metody je známá dnes po celém světě.